Friese Preventieaanpak

Regionaal channel

Activiteit

Inspiratiebijeenkomst ‘Gezonde voeding voor iedereen!’

Locatie: De Sluisfabriek Tussendiepen 6, Drachten
Datum: Donderdag 18 april 2024
Tijd: 09:30 tot 16:30

Vanuit de coalities Gezond Leven en Fries Financieel Fundament organiseren we op donderdag 18 april 2024 twee inspirerende bijeenkomsten rondom het thema:
‘Gezonde voeding voor iedereen!’  

Weten, delen en doen
Een gezonde voedselomgeving voor iedereen! Een mooie en belangrijke ambitie, maar hoe geeft u hier als gemeente invulling aan? Hoe doet u dat, wie heeft u nodig, van welke bestaande initiatieven kunt u leren en welke juridische instrumenten helpen u? 

Op donderdag 18 april wordt u o.a. hierover geïnspireerd! Tijdens het ochtendprogramma stellen we verschillende voedselinitiatieven centraal die het óók voor inwoners met een krappe beurs mogelijk maken om gezond te eten. Welke initiatieven zijn er zoal en hoe kunt u hier als gemeente snel en efficiënt mee aan de slag? U hoort ervaringen van collega-gemeenten en ontvangt hapklare tools om zelf mee aan de slag te gaan.

In de middag zoomen we vervolgens in op de (on)gezonde voedselomgeving. Onze voedselomgeving is de laatste jaren steeds ongezonder geworden. We worden steeds meer verleid tot het maken van ongezonde voedselkeuzes. Welke invloed heeft dit en aan welke knoppen kunt u als gemeente draaien om dit te veranderen? 

Voor wie
Het programma is voor iedereen van toegevoegde waarde maar met name interessant voor beleidsadviseurs van verschillende beleidsterreinen in gemeenten (gezondheid, ruimtelijke ordening, participatie, armoede, etc.) en partijen die deze initiatieven willen ondersteunen. In de uitnodiging die via de mail verstuurd is, staat een aanmeldlink.
 

Locatie en tijd
Datum: Donderdag 18 april 2024
Tijd: 09.30 – 16.30 uur 

De Sluisfabriek
Tussendiepen 6, Drachten

Aanmelden
U bent van harte welkom om zowel het ochtend- als middagprogramma bij te wonen, maar één van beide kan ook. Aanmelden kan hier.
 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door één van de partners van het Fries Financieel Fundament: de coöperatieve Rabobank.