Friese Preventieaanpak

Regionaal channel

Vraag

17 oktober 2022
Profielfoto van Joline Cohen Tervaert
Functionaris Gezondheidsbevordering, Coördinator Gezonde School Fryslân & Makelaar Jong Leren Eten

“Wie heeft goede voorbeelden waarin het thema gezonder eten is geïntegreerd in het beleid van de gemeente?”

Toelichting

Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke thema's en de noodzaak om er aandacht aan te besteden wordt steeds groter. Vanuit het programma Jong Leren Eten zijn wij dan ook erg benieuwd om van u te horen of u hier al stappen in heeft gezet in uw gemeente? En welke stappen u hierin al heeft gezet.  

Mocht u nog wat hulp kunnen gebruiken bij het zetten van stappen om voedselbeleid te integreren in bestaand beleid en concrete plannen te maken? Dan kan de interactieve training die wij momenteel aanbieden vanuit Jong Leren Eten Friesland in samenwerking met Greendish wellicht voor u interessant zijn! De focus ligt hierbij op voedseleducatie en voedselbeleid. Wilt u meer informatie bekijk dan onze flyer! 

Motivatie

Het programma Jong Leren Eten startte in 2017 en is een initiatief van het ministerie van LNV en wordt uitgevoerd in afstemming met het ministerie van VWS. Jong Leren Eten begeeft zich op het snijvlak van gezondheidseducatie en natuur- en milieueducatie en is gericht op het thema voeding. Met het doel: kinderen en jongeren meer in aanraking brengen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

Profielfoto van Anneke Meijer
Programmamanager Friese Preventieaanpak

@Anke de Vries @Diana Elsinga Kunnen jullie Joline hier verder mee helpen?

groeten Anneke