Friese Preventieaanpak

Regionaal channel

Vraag

1 november 2022
Profielfoto van Bouwina Meijer
Beleidsadviseur Sociaal Domein

“Wie kan helpen? Zijn er voorbeelden van hoe je gezondheid kunt meenemen in je advies zonder dat de omgevingsvisie al vastgesteld is?”

Toelichting

Onze gemeente heeft de omgevingsvisie nog niet vastgesteld (is nog in ontwikkeling), maar wij hebben wel het voornemen om gezondheid mee te nemen bij de afweging van nieuwe bestemmingsplannen. Nu ligt er een verzoek om een advies uit te brengen mbt gezondheid bij een nieuw bestemmingsplan. Is er een gemeente die hier een voorbeeld van heeft of tips heeft hoe je dit het beste kunt doen? Ik hoor het graag.

Profielfoto van Fré Schaaphok
Jeugdarts / arts Maatschappij & Gezondheid

Hallo Bouwina,

Overmorgen, donderdag 3/11, is er een online bijeenkomst van allesisgezondheid, mogelijk is het nuttig je hiervoor aan te melden: https://allesisgezondheid.us9.list-manage.com/track/click?u=846380db247737b2ee82a2e6b&id=9a62ad790a&e=2af6e0c685
Het programma is te vinden op https://www.allesisgezondheid.nl/evenementen/livecast-onderstroom-alles-is-gezondheid-iph/

Profielfoto van Barbara Lengkeek
Wijkverpleegkundige en projectleider Positieve Gezondheid

Dag Bouwina,

Ik heb onlangs een bijeenkomst gevolgd. Ik weet niet of het direct een antwoord op je vraag is, mogelijk heb je er iets aan of inspireert het.

https://www.allesisgezondheid.nl/knowledgebase/positieve-gezondheid-in-de-wijk-wijkr8cht/

Hartelijke groet,

Barbara Lengkeek