Friese Preventieaanpak

Regionaal channel

Vraag

25 april 2023
Profielfoto van Esther de Vries
Gezondheidsbevorderaar

“Wie kent voorbeelden van Friese scholen die ervaring hebben met het aanbieden van maaltijden (ontbijt, lunch)? Wat werkt goed en wat niet?”

Profielfoto van Annemarie Bosma
Adviseur gezondheidsbevordering

hoi Esther,
Woij hebben in 2018 een pilot vanuit JOGG leeuwarden gedraaid. Daarin kookten ouders voor de kinderen een lunch. De pilot heeft geen vervolg gekregen omdat het de leerkrachten die hun eigen klas moesten begeleiden bij de lunch, hun lunch koste. Zij konden daardoor zelf niet lunchen/ even een pauze hebben. dus mijn conclusie: begeleiding van de lunches moet eigenlijk door ouders plaatsvinden.

Profielfoto van Bernadette De Heij
Studio Frutsels creatieve ontspanning

Hoi Esther
Ik organiseer het creatieve naschoolse aanbod op skoatterwiis in Oudeschoot
Daar hebben ze zowel fruit als lunch van achool.
Ontbijt durf ik zo niet te zeggen
Je zou ze altijd een berichtje kunnen sturen
Groet Bernadette
Studio Frutsels

Profielfoto van Gerdi Koenen
Coördinator Hulpverlener

Hallo Esther, wat leuk je ook hier te treffen! De Vrijheidswijk in Leeuwarden verzorgt sinds vorig jaar zelf maaltijden via subsidie van het Jeugdeducatiefonds. Je zou eens kunnen informeren bij IKC Eestroom, Droppingstraat 2 in Leeuwarden, telefoonnummer 058-2663707. Groetjes en tot ziens!

Profielfoto van Fré Schaaphok
Jeugdarts / arts Maatschappij & Gezondheid

Ik weet van een samenwerking in Sneek tussen SBO de Súdwester en de JP v.d. Bentstichting, waarbij kinderen van ouders met een (te) kleine beurs een maaltijd op school krijgen aangeboden.